2017-02-16

Derome satsar på ungdomar

Deromegruppens sågverk går på högvarv och aldrig förr har så mycket timmer sågats och impregnerats på anläggningen i Anneberg, utanför Kungsbacka, som det gjorde under 2016. Och trycket är fortsatt högt. Det innebär att vi redan nu beslutat att inte stänga Annebergssågen under sommaren och satsar på att ge bygdens ungdomar chansen att komma ut i arbetslivet.

– Det känns jättekul att redan nu kunna gå ut och erbjuda sommarjobb så här tidigt på året, säger Krister Edvinsson, platschef för Derome Timber i Anneberg. Vi tycker det är viktigt att man kan komma ut tidigt i arbetslivet och det här är ett ypperligt tillfälle för oss att hitta framtidens medarbetare och för våra sommarjobbare att hitta sin framtida arbetsgivare.

På Annebergssågen kommer det finnas plats för mellan tio och tolv personer som redan under våren har möjlighet att dra igång med praktik som sedan kan övergå till sommarjobb och timanställning under hösten.

Stora expansionsplaner

- Hela Derome befinner sig mitt i en expansiv fas. De närmaste fem åren är planen att öka omsättningen från fem till åtta miljarder kronor och det innebär ett högt tryck på alla fronter. Och faktum är ju att allt börjar hos oss på sågverken, säger Gunnar Jakobsson, VD för Derome Timber.

Ett av Deromes viktigaste kärnvärden är långsiktighet och genom att börja tidigt inom företaget ges möjligheten att växa tillsammans.

- När nya tjänster tillsätts värderar vi internrekrytering högt. Börjar du som sommarjobbare på något av våra sågverk och har ambitioner att utvecklas till andra områden inom koncernen, försöker vi tillgodose den viljan i stor utsträckning, säger Gunnar Jakobsson.

1000 fler medarbetare

Med en ambitiös tillväxtplan följer även behov av fler medarbetare. Kommande fem år räknar Deromegruppen med att anställa minst 1000 nya medarbetare. Och i en traditionellt mansdominerad bransch ser vi gärna att fler tjejer passar på att börja sin karriär tidigt.

- Vi kommer ha svårt att klara våra tillväxtplaner om vi inte kan ta vara på både killar och tjejers kompetens. Vi vill självklart att företaget ska spegla samhället och vårt mål är därför att vi ska vara lika många killar som tjejer, säger Gunnar Jakobsson. 

-------------------------------
Kontaktperson

Gunnar Jakobsson | VD DeromeTimber
gunnar.jakobsson@derome.se | 0340-66 65 75

 

Sök våra lediga jobb >>
Leta under rubriken Derome Timber för att hitta sommarjobb.