GRUNDMÅLAD PANEL

Förlänger panelens livslängd.

Fördelar med industriell grundmålning
Industriell målning av paneler har många fördelar. 
Målningen av Deromes träpaneler sker i lokaler med noggrann kontroll på förhållanden såsom fuktkvot, temperatur och påläggningsmängder. På den sågade ytan läggs en 60 µm torrfilm, vilket är tjockare än vad man kan måla med vanlig pensel. Vår kulör på grundfärgen är vit. Färgen som används är en vattenbaserad alkydfärg. Den ger ett lika bra skydd som en oljebaserad färg men är dessutom ett bra alternativ ur miljösynpunkt då färgen har minimal påverkan på naturen. Innan målning behandlas exponerat ändträ med grundolja för att ge de känsliga delarna ett extra skydd.

  • Sparar både tid och pengar   

  • Alltid i lager: vit grundmålad

  • Flera panelalternativ

  • Ej beroende av årstid

 
Pinja Protect S - Svanenmärkt grundfärg
Färgen som används är en vattenbaserad alkydfärg vilket ger ett lika bra skydd som en oljebaserad färg. Den är dessutom ett bra alternativ ur miljö-synpunkt då färgen har minimal påverkan på naturen. 

Innan målning behandlas exponerat ändträ med grundolja för att ge de känsliga delarna ett extra skydd. Grundmålad panel kan stå upp till tio månader innan övermålning med täckfärg. Stryks därefter två gånger med vald täckfärg för bästa skydd.

Ett komplett sortiment 
Deromes grundmålade panelsortiment består av ca. 80 artiklar. I sortimentet ingår finsågade klädselbräder med rillade kanter i bredder från 45 - 195 mm, samt panel och läkt med olika falsning och profil. Produkterna lagras under tak tillsammans med övriga trävaror i vårt centrallager. Ett brett lagersortiment är nyckeln till snabba och kostnadseffektiva leveranser. Från Derome Timbers centrallager distribueras trävaror från våra sågverk ut till kunder på den svenska marknaden. 
Utöver de grundmålade paneler som ingår i vårt grundsortiment kan vi även erbjuda mellanstrukna paneler och panel målad med slamfärg. Dessa ingår i vårt beställningssortiment liksom alkydfärgsgrundade paneler i andra kulörer än vitt.

Tikkurila_logo_-_RED_LABEL.jpg
 

pinja protect s

  • Ger träet bra skydd mot fukt men låter ändå träet andas
  • Skyddar effektivt mot solens UV-strålar
  • Skyddar ytan mot smuts och minskar sprickbildning
  • Är registrerad i Basta och Byggvarubenämningen
  • Tränger in i träet och ger ett bra fäste åt täckfärgen
  • Kan övermålas med alla färger utom slam och lasyr


Här kan du ladda hem vår broschyr om grundmålat eller byggvarudeklaration